Teks Kekanan Continu 3. Ini Adalah Code HTML Teks Berjalan Kekanan Secara Continu Welcome to my cyute diary, and enjoy my story..

Minggu, 18 Desember 2011

had fun wit my cousin at airmadidi hill+video ;)

assalamualaikum everyone;)

sorry for this messy video.. ahaks [first time buat video tauuu!] lolllllll;))

video

ekceli, dat time q dan spupu q wr hunting place for next potosessi.. so, qt coba visit bukit airmadidi, coz many people told me dat place is vry beautiful.. 
en dunno why, time balik rumah tangan q sgt gatal for makes video.. ekceli qt just main2 wit d'camdig.. lolllll

en thse are some pct dri bukit airmadidi,, ekceli u all can see it on my messy video..lollllz;)






thank you for reading this entry
missnea;)

Senin, 14 November 2011

 . . .
I'll wait . .
I'll wait even for a very long time . .

 but ,
if in waiting I was taken by someone else, so forgive me please . .

 coz ,
silent and  your uncertainty  was so disturbing these heart and mind . .
 . . .
we can only plan and always pray
but at the end, Allah is the only one who will determines . .

. . .
but, one thing that you have to know
I will always waiting you as long as I can
. . .

missnea:)

Kamis, 20 Oktober 2011

akupun teringin cepat.cepat Wisuda;)

assalamu'alaikum evryone..
hope u olz sehat,ok ?

well, today q nak bilang that 'akupun teringin cepat2 wisuda.. oopz, I know lah, I still have 1.5 or 2 years more for normally.. but, seyesly mau sekarang jugaaaa..
[eeehh,, miss nea.. adakah ur daddy is a rektor? muahahahhh]

 this all sbab mereka,, they makes me tension pula..huhuhuu
q dah 3x attended acra widusa mereka. feels so happy lah when saw them with their TOGA! [teehee, I dunno the word Toga in englis, tak apa.tak apa mak kita bilang berani speak englis wlau cuma kata pliz,huuhu]. 
tapitapi, ekceli memang rasa ini so weird ahh. firstly jaman kanak-kanak at elementary school, teringin bersekolah at junior high school. pastu boring then, teringin jadi student at senior high school. pastu boring lagi then teringin bersegera belajar kt university. now, already at univ dah ingin cepat2 finish then, hv a job.. making money banyaaa'banyaa'..teeheeh [human are never satisfied rite?]


 firstly, q dh attended event wisuda kk' spupu q yg fnish study S1 Teknik mybe 3 thn yg lalu. sbab time tuh q bru enter univ jga;)
ehhhmmm.. soorry 4 m pict yg dah q blur.. teeehee time tu I'm not wit my hijab yet..lol:))

 time nih,, event wisuda kk' spupu q yg paling dekat ngan q.. dy fnish S1 Ekonomi  awal thn 2011 nih.
en now she's working at a bank [tpi, kt luar daerah.huhuhuhh]
seyesly q  syang dia lekattlekatt!!

 last.. event wisuda  spupu q yg fnish S1 ekonomi lgi.
 mehhh congratz sizt syang..teehee;)

hahhhh!!! bezt kan klo qt dah fnish study? isshk mak..q jealousJEALOUSjealous!
last but not d'least : SEMANGAT!!!



Sabtu, 15 Oktober 2011

when I loose my mood

assalamu'alaikum everyone


::: the worst what someone can do is to judge you,
    not to trust you,
    test you in everything because of other people's mistakes and
    betrayals..
    everyone is unique and nobody is perfect,
    who tries to find mistakes in the first place,
    before he tries to find anything good,
    he destroyed relation before even started :::

...

well, no need to remind me that today is satNite.. 
and no need to worry that I'm gonna take ur time too long..
[except, just if you all were interest to read all my entries here]
coz, actually I loose all my mood today..
>.<
and  for make it better, I'm trying to share some story below:

 are you ready ?
check it out!!

cerita I

seorang anak bertanya pada ibunya yang tengah hamil besar
anak : mak, apakah yang ada dalam perut mak itu eh?
mak : ooww,, dalam perut ini ada adik kamu nak
anak : (sambil menatap heran) mak, mak benci anak-anak mak ke?
mak : eh tak boleh bilang bgitu. mak saaaayang sekali dgan anak-anak mak.. knapa adik tanya bgini ?
anak : klau mak sayang,, knapa mak makan adik bayi kita k ?
mak : ????????##
cerita II

Pemanggil : Helo, boleh sya bicara dgan Ani Wan ? (Ani Wan= Anyone= Siapa saja)
Operator : Ya, anda boleh bicara dgan sya. Siapa ni ?
Pemanggil : Sya Sam Wan. sya mau bcara dgan Ani Wan. ada masalah penting (Sam Wan= Someone= seseorang) 
Operator : Ya, sya tahu kamu Someone, dan kamu mau bicara dgan Anyone. kamu mau bicara apa?
Pemanggil : Tolong beritahu adik sya, Ani Wan. Kakak kami Noe Wan kecelakaan. tapi Noe Wan tdak cedera. sekarang Avery Wan dalam perjalanan ke hospital. (Noe Wan= No One= tidak satupun orang, Avery Wan= Everyone= setiap orang).
Operator : Tolong jngan bermain-main dengan saya! sya sngat sibuk!
Pemanggil : Hey! kamu ini sapa ha???
Operator :  Saya Saw Ree (Saw Ree= Sorry= Maaf)
Pemanggil : memang pantas kamu minta maaf!
 
***** 
well, step by step my moodie back to normal again..

 thank you for reading this entry;)
 
 


Jumat, 14 Oktober 2011

black&white on my mood

its hard to pretend to love someone, 
when you really dont..

but..
 
its harder to pretend you don't love someone
when you really do..
 
 
missnea...

Selasa, 11 Oktober 2011

what my pinky heart say today;)

Sekalipun cinta telah kuuraikan dan kujelaskan panjang lebar.
Namun jika cinta kudatangi aku jadi malu pada keteranganku sendiri.
Meskipun lidahku telah mampu menguraikan dengan terang.
Namun tanpa lidah, cinta ternyata lebih terang
Sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya.
Kata-kata pecah berkeping-keping begitu sampai kepada cinta.
Dalam menguraikan cinta, akal terbaring tak berdaya.
Bagaikan keledai terbaring dalam lumpur,
Cita sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan.
by : Anna Althafunnisa
————————————————————————————
 
kamu...
bukan karena keelokan paras,
ataupun kilauan permata
namun karena kelembutan hati yang ikhlas
walau bgitu
aku tak ingin terlalu cepat mendefinisikan bahwa rasa ini adalah cinta
 sebelum ijab qabul itu terurai dari mu di hadapan waliku..


 ;)


Senin, 10 Oktober 2011

Cerita event hari itu

assalamualaikum everyone;)

confused pula kan mau doing apa at this time ? q dh thinking for sleep, but nasib buruk q tak biasa tdur di siang hari cam nih,, if aq tido skrg, malam nanti bolehlah q jadi batwoman.. dh thinking lgi for makan, but nasib buruk lgi q tak mau pipi nih tmbah tembem,,ngeheh
yelahh,,q thinking lagi for disturb someone,, but tak taulah ada nasib baik k  buruk k q cancel sajalah, malumalumalu..winkwink.. nopenope ekceli q tak mau disturb activity dia ok..
so,,, q trpikir tuk update bebeh q ..

well, bulan ini q dh dpat 2 invitation pda acra yg sma in dffrent place.. yalah Halal bi Halal.. 
macam tak habis pula event2 halbi nih,, pdahal bulan syawal dah lepas kan??kann??? 
ekceli, tahun2 sblumny x' da lah q interest sngat tuk hadir event2 cam nih.. p hal taun nih q dtang ya?
ngehehehhe.. [lambat pun nak pikir d'reason]

awal bulan dh dtang kt hotel travello  atas invitation dri kampus UTSU.. hmm, q bukan sorang student dri kmpus UTSU nih,, but tak taulah p hal mreka undang q dtang event mreka..
[but ekceli,, sbab q ada  kawan yg study kt situ lah...ngehhhehehe] 
 
HALBI UTSU 
 q dtang ngan wanita cantik sebah q.. UTSU nih kmpus dia..altough sbnarnya dia dh fnish study kt UTSU

 with k'ruri en k'pris..

haaaaaaah!!! yg ini event hri sabtu kmarin, oleh kampus tmpat q study..
omigod,,hri tuh mcam dh crazy pula dlm rumah tuk event ini..
tak caya? bolehlah confirm ngan mecca..

with m classmate davina
 event halbi kampus q brtmpat kt d'Bandar Resto..  seyesly,,tmpat ini romantis sngattttt!!!!...
yg ada plan tuk candle light dinner,,boleh reservasi resto ini.. q sngat suggest kan! aihhh,,,q dh over wish pula nih someone nak bawa q cndle light dinner kt situ..muahahahahahahahahh;)

time ustad bagi ceramah,,kita mesti dengar penuh khidmat!!! look at my face,, I know thats LEBAY expression..:)))))))

 with my bestfren mecca en m classmate dwi..
mau tau orang yg ada d balik lyar time q buat photoshoot?? tulah dia yg brada di tengah2..yg tngan kita tak bisa lepas tuhhh,,muahahahahha
sizt mecca aulia.. seyesly,, [dia bru balik kost-an dia tdi pagi smenjak satu menjak dia stay kt rumah q at friday but,,q dh kngen,, balik rumah q lagi lahhhhhhhh!!!!!  ngeheheh;)

Alhamdulillah ya...teeeheehh

thanks for reading this entry..;)


Minggu, 02 Oktober 2011

random post awal pagi

assalamu'alaikum everyone..

dah jam brapa nih??? bangun..bangunn!!! anak pempuan k laki k x' baik jam bgini blum bangun,, nanti rejeki dipatok maling..! #apamotif k?# muahhhahahahh

okok,,ermm...ishhh,,knapa nih?knapa oweys feeling over shy cam skrang time mau posting?? eeeeh!
alaalalaahhah.. stop!stop! 
errm,,tampilan baru blog q cantik tak? cantiktakcantiktak? CANTIKKKLAHHH! :pp

hmm,,,dah ckuplah excited yg q buat d awal2 posting tu.. skarang qt back to seyes..
hm,,ekceli x' da plan posting laju2 en rajin2 bgini,, but I dunno why my finger drive me to this thing. seyesly wot happen wit u?
*ooooww mommmyy, I miss typing blog.. everynite blog oweys come in my dream, cry,cry, en cry so loudly..*
muahahahhahah...:ppp

posting today talk about raya yg dah lewat.. well,, dont complain! I know raya is passed! 
ekceli,,ada some people yg request fb q tuk buat posting bout raya..
"miss nea,, knapa x' posting about ur raya? knapa just posting bout ur photoshoot ee? kita mau tau lah bgaimana ur raya!"
owww yakah? masih adakah yg excited ngan how I celebrated my raya..? ekceli,, u ollz can see my album about raya di album fb q,
"but,, fb x' ada crita..!
owwh,, klian kangen ngan dongeng2 q k???ok.. cekidot!

 pict ni taken after sholat ied..  smw orang sibuk minta makan,,q sibuk minta difoto..

 hahhhh... skarang barulah hati tentram wat makan..
mak dah masak bnyak2.. chicken, duck superduperhot,eehhh stylotylo om putih.. biasa dh..
jangan bingung dgn tulisan diatas, sbab q pun bingung!!!
soyuuummy, makan di pagi raya memang superbezt tau!

 well,, I dont hve pict with my parents.. coz time hari raya q x' ada ftographer..hikss..hikss
en yg taken pict2 atas tuh is my kezen yg even for ask to shoot my pict je q mesti bujuk dia ngan rupiahhh..
aissssshh,,well tak apa..hari raya mesti baik2, lagipun after q bagi dia duit..mak dia bagi q duit more lagi..ngehehhehh;p

hmmm,, dah enough ya? tu saja critaraya miss nea..maaf klau tak puas..hihihhh
inshAllah,, time raya haji nanti,, fotografer  akan stay d rumah q.. en boleh bagi2 crita raya ngan klian smw.. amiinn
well,, liat pict atas tuh,, q dah ngantookkk lagi nih..tidur lagi dh..:p

thanks for reading this entry en happy sunday;)



Selasa, 27 September 2011

they coloured my days;)

assalamu'alaikum everyone;)

ekceli, kepalaq sdang nyut.nyutt..but, time open folder2 pict dalam lappy, rasa macam mau update blog quickly.. [long time juga x' update blog]
isshh,,if klian tau, muka dah brasa merah2 jambu coz brani exis dkt blog stelah lama x' update..
ngeheheh,,;pp [malu.malu;')]

sometimes, klau sdg duduk alone macam skrang brasa sgt lonely lah.. [buka enpon, typing, send ,call, blablablablaaa..] well, honestly I miss all lovely people arround me;) ..
time hve fun ngan mreka, muka x' prnah kusut. hangout, joking,  laugh, smile, scream.. orang2 dah kata gila pun qt x' care..then time mau pisah, balik rumah  dah baru muka kusut, diam ala2 orang alim bersahaja yg mau senyum pun amat sangat mahal.. [eeeh,, yelahh..coz klau qt smile sndiri dkt angkot orang pikir qt crazy kan?? ngehehheh;pp

eeehh wahai orang2 beriman,, hrgai & sayangi mereka yg slalu ada utk anda [yg x' da iman jga baca;p]

sometimes, rasa kesal pun ada time hangout bersama.. but, dats cliche lah. prasaan orang tak semua sama. maybe, tnpa qt tau sometimes mreka mnahan kesal dgn prilaku qt. 
^___^

berada dkat dgan mereka yg qt sayang & juga sayang dgn qt memang superbbbezt tau!

 wit m luvly momma..

 wit my luvly sweety kezen ever..
seyesly I miss u so much dear sizt.. x' sabar tunggu holiday tiba then, qt jalan2 dkt Aussie, ok?? ngeheeehh;p

 anak buah dlm rumah,,
gos! thre's no word to describe about her naughty! but, ttaplah q syg adikk q lekat2

 friendship;)
new friends in univ yg alwys colouring hari2 q everyday

 anak buah encem mickoo

 bestfren wit om putih, ^^
#no comment, but seyesly dia amat baik#

 wit m nice kezen, superb baik,smart,encem++ ok? rugi,klau anak gadis tolak dia;pp

 kpompong XL

 positive community
seyesly, time dkat with mereka smuwa problem hilang dah.. yg ada just semangat! keep fighting,ok?

 wit my nice aunty en her sweeeeettttz children
ahhhh,, aunty yg paling setia dngar curhat2 q

eeeeehhh, tiba2 q teringin celebrate party dkt rumah q, so qt smuwa bolehlah kumpul2;)
last but not the least ::
I don't have time to hate people who hate me. coz, I'm too busy loving people who love me;)
need translate? 
open google translate..! teeeheee


thanks for reading this entry;)


Selasa, 06 September 2011

Happy Eid Mubarak:)

Assalamualaikum everyone:)

aku rasa dah sgat lama aq x' update blog ini..  [ekceli, bukan rasanya but, kenyataan..] ibarat kata, klo blog aku boleh nangis, dia dah nangis guling2kan badan diorang di lntai rumah aq..
mumpung,,masih suasana idul fitri, bestnya aq minta maaf saja atas kehilafan aq sbab tlh telantarkan dia.. gakgakkgakk..:)))

ok,,seyesly.. time nih, aku mau mengucapkan
Selamat Hari Raya 1432 H untuk smuwa rekan blogger yg merayakan..
Happy Eid Mubarak
Minal Aidin Wal Faidzin, Maaf Lahir Batin atas kesalahan & kekhilafan yg mungkin telah miss nea lakukan dengan sengaja maupun tidak sengaja

en dibawah ni,,beberapa hasil phtosyut yg aq buat after beraya..;)









theme : istana khayalan [ekceli, aq butuh 7 kurcaci but, tiada sukarelawan]gakkgagkkgak:))

:: trima kasih tak terhingga utk yg telah terlibat dlm pmbuatan photoshoot ini;)


happy eid mubarak all & thanks for reading this entry;)


Rabu, 13 Juli 2011

Words, Hope, The Prayer & YOU

assalamualaikum;)

Bismillah, 
ya Rabb ...
Ku kirimkan surat cinta ini seraya berdo'a pada-Mu untuk seseorang yang insha Allah sholeh, yang akan menjadi bagian dari hidupku ...
seseorang yang sangat mencintai-Mu lebih dari segala sesuatu,
seseorang yang akan meletakkanku pada posisi di hatinya setelah Engkau dan Rasul-Mu,
seseorang yang hidup bukan untuk dirinya sendiri,
tapi juga untuk-Mu dan orang lain.

Seseorang yang tidak hanya cerdas, namun  memiliki hati yang bijak
seseorang yang tidak hanya mencintaiku, tapi juga menghormatiku 
seseorang yang tidak hanya memujiku, tetapi juga dapat menasehatiku 
seseorang yang mencintaiku bukan karena fisik, harta atau statusku tapi
karena Engkau.

Seseorang yang dapat menjadi sahabat terbaikku dalam setiap waktu dan situasi,
seseorang yang membuatku merasa sebagai wanita paling bahagia ketika aku berada di sisinya,
seseorang yang bisa menjadi sang nahkoda kapal yang aku di dalamnya,
seseorang yang bisa menjadi penuntun atas manja dan malasku,
seseorang yang bisa menjadi penawar bisa dari luka dan kecewaku,
seseorang yang sabar mengingatkan saat diriku lancang dan khilaf ...

wahai kamu sang penghuni mimpiku,
Inilah aku dengan segala kekurangan dan keterbatasanku.

Aku tidak pintar memasak tapi akan aku pastikan ada sarapan pagi untuk-mu dan
makan malam untuk menghilangkan letih-mu, 
aku tidak pintar menjahit tapi akan aku pastikan aku bisa memperbaiki kancing baju-mu yang terlepas,
aku tidak rapi tapi akan aku pastikan rumah-mu selalu dalam keadaan bersih dan terawat,
aku tidak pintar menyuci pakaian tapi akan aku pastikan baju-mu selalu tampak baru dan harum,
aku tidak pintar menyeterika pakaian tapi akan aku pastikan baju-mu selalu rapi ketika akan kau kenakan ...
 
Aku tidak pintar membagi waktu tapi akan aku pastikan dalam setiap kesenangan-ku ada diri-mu, 
aku tidak pintar berdandan tapi akan aku pastikan aku selalu cantik untukmu,
aku tidak pintar mengambil keputusan, tapi akan aku pastikan setiap keputusan yang aku ambil ada diri-mu sebagai pertimbangannya,
aku tidak pintar mengendalikan emosi dan akan berdebat,tapi akan aku pastikan kata-katamu-lah yang akan aku dengar dan akan aku lakukan...

aku sungguh penuh kekurangan dan jauh dari sempurna,
Semoga esok hari, kau tak lagi ragu untuk
segera menjemputku, dan menemani hari-harimu..
 
 
 thank you for reading this entry;)


 

Minggu, 03 Juli 2011

Omigosh.. I'm the first place;)

assalamualaikum everyone;)

okeyh,, skrang dah jam 00.00 bagian manado,, tpi mata aku masih blum mau tertutup.. sbab aku sedang happpppppyyy..ngeheh
hmm,, just like usual aku x' mau bnyak bicara.. ekceli,, aku just mau posting activity aku minggu ini.. mau tau x'??? hmm,, if kalian jawab x' mau pun aku tetap akan crita..muahahah

so,,yesterday aku attended sebuah kontes pemilihan remaja muslimah yang di selenggarakan oleh Grup Remaja Islam Manado dalam rangka peringatan Isra' Mi'raj.. ekceli,, aku x' da plan tuk ikut event ini,, but yesterday,, aunty (tante) aku datang k rumah then,, paksa aku untuk ikut..  1001 macam cara lah dia dah bujuk aku untuk join event ini.. hmm,,yelah aku pikir-pikir dari pada aku just duduk en watching, knapa aku x' coba try kan?? yaaahh,, just turut meramaikan. lgipun,,aku pikir ini just event2 kecil kan? ngeheh
as usual,, event2 sperti ini slalu talking about fashion show busana muslim, rite..? 
so,, Let's see what I wore

ok,, aku confused mesti pake dress yang bgaimna,, then,, mak aku helped pilihkan that dress..hheheh

 jilbab aku looks like that;)

 with my cousin.. event ini terbuka untuk remaja putra & putri

almost complete... ada juga mak-mak yang ikut contest ini.. sbab,,ada pemilihan bunda muslimah juga;)

en ini perform aku.. mau lihat???? aaa JANGAN!! aku malu..muaahhaha
happy watching;)

video

video nih dah aku potong-potong,,,sbab durasinya lumayan lama..  big thanks for mak aku,, coz sudah susah-susah untuk snap pict aku en ofcorz rekam video ini.. Love u mak;)
******

 en today,,, adalah hari yang di tunggu-tunggu..  hari pengumuman juara sekaligus dgn puncak perayaan Isra' Mi'raj.... dup..dapp..dupp..dapp.. aiiihhh, makkk.. aku x' brharap menang tapi jantung aku rasa mau kluar makkk..
en,,, tanpa disangka-sangka, tim jurinya sebut nama aku sebagai juara I....aaaaaaahhh,,, aku sedang mimpi kkkkk??????? makkkkkkk!! aku juara mak,,muahahhah
sayangnya,, mak aku x' bisa ikut hari ini coz,, ada sumting important yang mesti dia buat.. so aku just suruh  adik kecil sblah aku tuk snap kan pict aku ..

 yeeeayyyhhh,, I'm the first place , Alhamdulillah

pulang ke rumah,,cepat2 snap pict sndiri dalam kamar then update blog;) ngehehheh


from me : 
it's never easy being a lady, especially muslim lady..
But we must always try our utmost best to preserve ourselves,
lower our gaze and watch our actions and words.
May Allah guide me and my fellow Muslim sisters to the right path
of being a true Musleemah..Insya'Allah Ameen..
I love my hijab, I love my ISLAM and I love my sisters in Islam.. 
 
thank you for reading this entry;)